28 mai

Checklist de curatenie pentru apartamente in regim hotelier

Curatenia este unul dintre cei mai importanti factori in succesul unei inchirieri in regim hotelier. Oaspetii se asteapta sa gaseasca un spatiu impecabil si sunt adesea foarte atenti la detalii. Orice neglijenta in curatenie poate afecta semnificativ recenziile si, implicit, rata de ocupare.

Checklist pentru curatenia Airbnb & Booking

Curatenia impecabila nu este doar o necesitate, ci si un avantaj competitiv major. Oaspetii sunt mult mai predispusi sa lase recenzii pozitive si sa revina daca se simt confortabil si siguri in spatiul oferit. In plus, platformele de inchiriere, cum ar fi Airbnb sau Booking, au standarde stricte de curatenie si pot sanctiona gazdele care nu le respecta. Pentru a asigura o curatenie de inalta calitate, este esential sa urmezi un plan bine structurat. Checklist-ul pentru curatenie include toate sarcinile necesare pentru a pregati proprietatea pentru oaspeti.


In ceea ce priveste curatenia generala, trebuie sa te asiguri ca toate suprafetele sunt impecabile. Aspira si spala podelele, sterge praful de pe toate suprafetele, inclusiv mobila si obiectele decorative, si spala ferestrele si oglinzile. Aceste sarcini de baza creeaza o prima impresie pozitiva si asigura un mediu placut. Bucataria necesita o atentie speciala, deoarece este un loc frecvent utilizat. Curata si dezinfecteaza blaturile de lucru, chiuveta, robinetele si electrocasnicele. Verifica frigiderul si elimina orice alimente lasate de oaspetii anteriori. De asemenea, sterge interiorul cuptorului si al cuptorului cu microunde pentru a elimina orice urma de murdarie.

Baia este un alt punct de interes major. Dezinfecteaza toaleta, chiuveta si dusul/baia, schimba prosoapele si verifica sapunurile si sampoanele. Oglinzile si suprafetele de sticla trebuie, de asemenea, sterse pentru a elimina urmele de apa si murdarie. In dormitoare, schimba lenjeria de pat si pernele, aspira si spala podelele si sterge praful de pe noptiere si comode. Zonele comune, cum ar fi livingul, trebuie organizate si curatate cu atentie. Verifica si curata telecomenzile, manerele usilor si intrerupatoarele de lumina, si aeriseste camerele pentru a elimina mirosurile neplacute.

Zone critice pe care oaspetii le observa

Pe langa curatenia generala, exista anumite zone pe care oaspetii le verifica adesea cu mare atentie: Ventilatoarele si lampile de tavan sunt locuri unde praful si paianjenii tind sa se acumuleze, facand aceste locuri usor de observat.
Zona din spatele electrocasnicelor, cum ar fi frigiderul si cuptorul, este adesea neglijata, dar oaspetii pot arunca o privire acolo.
Masina de spalat vase necesita o verificare regulata, deoarece resturile alimentare pot ramane in interior, emanand un miros neplacut.
Usile si ramele de geam pot acumula amprente si murdarie, fiind imediat vizibile pentru oaspeti.
Draperiile si jaluzelele atrag praf si sunt adesea trecute cu vederea in timpul curateniei.
Spatiile de sub canapele, paturi si alte piese de mobilier pot ascunde praf si resturi care trebuie indepartate.
Manerele usilor si intrerupatoarele de lumina sunt suprafete frecvent atinse si trebuie dezinfectate regulat.
Gratarele de ventilatie acumuleaza praf si pot afecta calitatea aerului din incapere, deci necesita o curatare periodica.
Zona din spatele toaletei este una dintre cele mai murdare zone din baie si necesita o atentie speciala. Covorasele de intrare aduna murdarie de afara si trebuie curatate sau inlocuite periodic pentru a mentine o impresie de curatenie.

Curatenie Apartament Regim Hotelier

Curatenia este esentiala pentru a asigura o experienta excelenta oaspetilor si a primi recenzii pozitive. Folosirea unui checklist detaliat si acordarea atentiei zonelor critice pot face diferenta intre o recenzie pozitiva si una negativa. O abordare meticuloasa a curateniei va contribui la cresterea ratelor de ocupare si la succesul pe termen lung al inchirierii in regim hotelier.

Gaseste solutia perfecta pentru proprietatea ta

Esti la un pas de a debloca potentialul maxim al proprietatii tale. Fie ca este vorba de listare pe platforme de top, gestionarea rezervarilor, design interior sau promovare online, avem expertiza necesara.

Oferta administrare proprietate
Scroll to Top